Navigation


RSS: inlägg



- Köttgryta !

2012-01-11 @ 17:47:23, Allmänt, , Kommentarer (0)

Hittade två kotletter i frysen och började fundera på vad jag skulle kunna göra med dem. Blev en köttgryta med grönsaks"röra"

Grytan:
2 st kotletter
1 msk kalvfond
3-4 dl vispgrädde
salt
peppar
10-15 grönpepparkorn

1. Tärna köttet och bryn det i smör med salt och peppar.
2. Häll på fond, grädde och grönpepparn.
3. Låt sjuda i kanske 20 minuter tills grädden tjocknar. Häll på grädde vartefter hur tjock eller mkt sås du vill ha. Tips: Låt grytan bara så och koka så "reder" den sig själv, alltså inget mjöl behövs. Jag färgade upp grytan lite med Colorit så den fick härlig brun färg.

Grönsaksröran:
Gul & Röd paprika
Gurka
Tomat
Salladskrydda
Persilja

"Finhacka" grönsakerna utan att mosa dem! Till detta MÅSTE man ha en riktigt vass kniv. Jag kan tipsa er om att införskaffa ett knivstål, då håller man knivarna vassa jämt!. Blanda ihop med salladskrydda och persilja. Smaka vartefter du kryddar så det inte blir för salt, det är trots allt köttgrytan som ska smaka! :)






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback