Navigation


RSS: inlägg



- Ny inspiration !

2012-01-31 @ 22:40:40, Allmänt, , Kommentarer (0)

Wiiho var och hämtade 3 nya böcker idag som kommit med posten!
Har tittat igenom dem lite snabbt och jag fullkomligt älskar dem redan nu ! <3











Böckerna kostar mellan 99-199 kr !


- Engelska !

2012-01-31 @ 15:01:33, Allmänt, , Kommentarer (0)

Oj vad jag plöjer engelska! Tenta på fredag... och huvudvärken, locket för öronen och den allmänna dåsigheten hjälper en ju inte på traven direkt!

Tog en pause förut och gjorde ägghack med skinkost och lönnebergaskinka som jag strimlade i.

Var alltför hungrig så glömde ta kort ! haha



- Tisdag och förkylning !

2012-01-31 @ 08:57:18, Allmänt, , Kommentarer (2)

Usch ja... sovit jättedåligt inatt för att jag haft ont i halsen och är förkyld.. så idag blir en hemmadag !

Bakade ostbröd igår kväll som fick bli dagens frukost tillsammans med en stor kopp lusse-thé! Ha hellre en skvätt grädde än mjölk i théet :)

Till 1 Ugnsplåt färskostbröd behöver du:
6 st ägg
1 tsk bakpulver
1 dl vispgrädde
150 g färskost (philadelphia)
2 dl riven ost


Separera äggen, vitan och gulan. Vispa vitorna tjockt med bakpulvret. Du ska kunna vända på bunken utan att det rinner ut.
Vispa gulorna, grädde och färskost till jämn smet.
Rör försiktigt ner äggulesmeten i vitan, kämpa för att behålla fluffigheten. Ta till sist ner osten och rör försiktigt.

Här ifrån improviserade jag receptet lite och hällde ut den i ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Sen strödde jag ganska rikligt med Lin och solrosfrön över.

Grädda i mitten av ugnen 175grader 30 min.
Ut kommer ett centimetertjockt bröd som ser ut lite som en rulltårta!



På min smörgås idag hade jag
Smör
2 skivor typ emilskinka
Hushållsost (köp inte light ost)
Röd paprika
Gurka


- Måndag !

2012-01-31 @ 08:51:15, Allmänt, , Kommentarer (0)

Igår blev starten på dagen 2 kokta ägg.

Packade med mig yoghurt bär och frön i en burk i skolan som jag åt på förmiddagsrasten.

Tycker det ibland kan bli lite långt från att äta frukost kl 6 och lunch kl 12.. då är det bra med mellanmål. Ett annat alternativ till mellanmål är att ha med sig lite pålägg och ostbitar eller avocado med skagenröra eller så.

Till lunch hade jag med mig en matlåda från min fiskgratäng:


Till kvällsmat gjorde jag en GI lasagne. För att dra ur så mycket vatten som möjligt ur squashen ska man ju lägga den på papper/handduk och salta så vattnet går ur, tänk då på att inte salta köttfärsen för mycket! Det misstaget gjorde jag igår ... haha .. men jag ska la misslyckas med nån gång :)
Receptet hittar ni HÄR



- God morgon !

2012-01-25 @ 10:16:40, Allmänt, , Kommentarer (0)

Usch.. jag gjorde bort mig och kollade på Arne Dahl- Upp till toppen av berget till kl halv 4 !! Haha riktigt oklokt för nu är jag ju jättetrött, men kan inte sova mer här nu för har lite plugg, lägenhetssysslor att göra sen jobbar jag ikväll på Hockeyn. LHC möter?? Ja nån .. haha

Ska ut med lilleman här om ett tag och sen äta lite frukost. Blir kokt ägg och yoghurt !


- Vad har jag för bär?

2012-01-25 @ 00:02:26, Allmänt, , Kommentarer (0)

Fick en frågan om vad det är för bär jag har till frukosten på morgonen.

Till denna säsongen kör jag på en fryspåse med blandade bär hallon & blåbär.
Det du bör tänka på i denna köpsituation är att se till att bären inte är sockrade. Kan finnas små nitar att gå på där.

Ett tips till är att hälla upp några av bären o en skål kvällen innan om du har bråttom på morgonen så är de tinade till du vaknar.
Sen är ju jag som jag är men jag föredrar att tina dem lite varma i micron och sen hälla på yoghurten så blir inte den så kall. Jag kan tycka det är lite otäckt ibland haha :)



Förresten !! Har ju glömt att säga att jag har beställt lite nya kokböcker för GI och LCHF ! Kan knappt sta ut med tanken att det till och med tar några dagar innan jag får dem, så då tänker jag skriva om dem och ge lite omdöme.

adlibris.se har faktiskt kampanjpris på hälsoböcker JUST NU !


- Korvstroganoff&Blomkålsris

2012-01-24 @ 23:52:03, Allmänt, , Kommentarer (0)

Här kommer recept på kvällsmaten!

Korvstroganoff:
600 gr falukorv
2 gula lökar
3 msk tomatpure
2,5 dl vispgrädde
2,5 dl creme fraiche
2 msk kalvfond
1-2 tsk dijonsenap
1 msk paprikapulver
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

1. Hacka och fräs löken.
2. Skär korven i sådana bitar du vill ha och fräs med löken
3. Häll över i en kastrull och tillsätt alla övriga ingredienser och låt puttra i 30 min.

Blomkålsris:
1. Koka upp vatten i en kastrull
2. Riv blomkål på grävsta sidan av rivjärnet
3. "chocka" blomkålen genom att lägga den i kokande vattnet i ca 10 sekunder och häll sen av i ett durkslag.




Sen måste jag säga... Detta är livets bryggd! Vilken är er favvosmak?




- Tur i oturen!

2012-01-24 @ 07:22:59, Allmänt, , Kommentarer (0)

Nästan precis innan jag klev utanför dörren fick jag se att dagens lärare var sjuk och att lektionen var instängd. Jahopp.. här har jag stått och gjort mej snygg hela morgonen och motiverat mig för skoldagen och så klipps det av bara sådär .. haha rätt lustigt...

Så har kollat upp lite schema nu, ska anmäla tid till jobbet då jag kan jobba och tänkte ta en promenad nu med Lillskrutt ! Hörs senare sen :)

Ååååå vad skönt med en mysdag hemma med plugg och lite bus!


- Skärpning! Nu får det vara slutfuskat...

2012-01-24 @ 06:41:36, Allmänt, , Kommentarer (3)

Ja helt ärligt ... Skriver inte ens om gårdagen knappt. Var hungrig hela dagen så fikade med smörgås och åt skumdelfin när tåget blev försenat och sen var jag bortbjuden till farmor på kvällen ,,, Men idag blir det annat!

Till frukost åt jag :
2-3 msk bär (hallon/blåbär)
2 Msk lin-/solrosfrön
1.5 dl Mild yoghyrt Vanilj
2 st ägg.

image description



Kommer ta med mig en kesoburk Ananas Passion, till förmiddag/tidig lunch fikat då jag går i skolan till halv tolv och sen blir det resa hem så blir lite glapp med lunchen... Hoppas ni får en bra start på dagen mina vänner ! <3

Så...nu far jag åt skolan;)
Känns ju sådär jävla oeffektivt att resa sammanlagt ca 2 timmar för 2,5 timmes effektiv tid i skolan... Gör mig rätt pissed off bara jag tänker på det... men men ...


- Minus på vågen!

2012-01-22 @ 12:45:13, Allmänt, , Kommentarer (0)

Idag var det minus på vågen.. Minus på totalvikten ;) Nu har jag hittills gått ner 5.5 kilo ! :D


- lunch

2012-01-20 @ 13:04:41, Allmänt, , Kommentarer (0)

Lunchmys efter brlomkålsgratäng (idag igen?! Ja! Dels sprang tiden iväg och så hade jag detta färdigt i kylen !:)


- Frukost

2012-01-20 @ 10:51:14, Allmänt, , Kommentarer (0)

Kassler, keso, ägg!


- Torsdag !

2012-01-19 @ 23:24:01, Allmänt, , Kommentarer (0)

Ojoj ... har inte varit hemma på hela dagen..
Blev keso till frukost, brocolligratäng till lunch och en korv med bröd till kvällsmat...
Inte en ypperlig dag men imorn blir !! :D
är LEDIG så ska baka oopsies!


- Älskade plutt

2012-01-18 @ 22:41:29, Allmänt, , Kommentarer (0)

Hur mkt mer kärlek kan det bli?
Som jag skrev på FB häromdagen tillsammans med denna bilden så är detta 3 kg ren förälskelse.
Bästa vännen i mitt liv och den absolutsötaste också ;)
Han gör mina dagar och gör det roligt att komma hem. Vet inte vad jag skulle göra utan honom och jag kunde aldrig ana om kärleksbanden som kan uppstå när man har en alldeles egen hund.

Nu jobbar vi bara på att hitta en liten tjej till yrvädret. Nån som har tips?:)
Vet ju att det finns så mkt fina chihuahuatjejer där ute ;)





- Blomkål&Kasslergratäng

2012-01-18 @ 22:03:34, Allmänt, , Kommentarer (0)

Idag tänkte jag dela med mig av ett helt eget recept. Brukar ju ofta göra mitt eget av det mesta men detta var full improvisation och blev supergott. Känslan av att överträffa sig själv är total när det gäller matlagning, tycker jag ! :)

Blomkål:
1 Blomkålshuvud (normalstort)
2,5 dl vispgrädde
2,5 dl vatten
salt

Kassler:
600gr rökt kassler
ca 13 cm rätt grov purjolök
1/2 gul paprika
1/2 röd paprika
2,5 dl vispgrädde
salt och peppar
1 dl riven ost

1. Plocka bort allt grönt runt om blomkålen och skär den i bitar
2. Koka upp med grädde+vatten och salt och låt koka ca 10min, eller till den konsistens du vill ha på blomkålen.
3. Under tiden blomkålen kokar, skär upp lök och paprikan i önskade bitar. Jag tog två färger på paprika för att just få lite färg på maten. Bryn detta i lite smör.
4. Strimla eller tärna kasslern. Jag skar bort skinnet så det är kärvt att tugga i en gratäng enligt mej. Häll sedan ner också den bland löken/paprikan och bryn lite hastigt.
5. häll sedan på gärdden och låt koka ner så konsistensen blir krämig.
6. Blanda sedan även detta med blomkålen och låt koka några minuter och tjockna.
7. Häll alltihop i en ungsäker form, strö riven ost och gratinera i 250gr i ugnen. Ca 10-15 min (jag klockar sällan utan ser på färgen när den bör tas ut)

Vad gäller saltet i denna rätt så smaka dig fram! Rökt kassler är salt i sig så salta efter att allt blandats ihop. För övrigt ger kassler otroligt god smak i mat och är en underskattad proteinkälla i min vardag!



Kolla färgerna ! Hur inspirerande är inte detta ! :)



Idag tänkte jag dela med mig av ett helt eget recept. Brukar ju ofta göra mitt eget av det mesta men detta var full improvisation och blev supergott. Känslan av att överträffa sig själv är total när det gäller matlagning, tycker jag ! :)

Blomkål:
1 Blomkålshuvud (normalstort)
2,5 dl vispgrädde
2,5 dl vatten
salt

Kassler:
600gr rökt kassler
1. Plocka bort allt grönt runt om blomkålen och skär den i bitar
2. Koka upp med grädde+vatten och salt och låt koka ca 10min, eller till den konsistens du vill ha på blomkålen.


- Torsdag!

2012-01-18 @ 16:03:15, Allmänt, , Kommentarer (0)

Wow, idag har vi haft en ytterliggare presentation... Vår marknadsplan där vi arbetat fram en plan på hur vi skulle lansera en ny produkt på marknaden! :) Sjukt kul, att även höra andra gruppers presentationer!

Åt frukost i skolan idag, hade med mig yoghurt, frön och bär!

Till lunchen blev gårkvällens mat: grillkorv med coleslaw..

Ska googla nu på nåt gott GI / LCHF recept på kassler! :) återkommer...


- Se upp för choklad!

2012-01-17 @ 18:35:01, Allmänt, , Kommentarer (0)

Har märkt nu att vad man tror är mörk choklad, i själva verket inte är det. Käpte 2 st anthonberg idag och båda ska vara mörka men innehöll knappt 60% kakao. Gränsen för vad du egentligen får äta enligt GI är minst 70%.

Så tänk på det när ni köper choklad, kolla kakaohalten på baksidan, för man kan bli lurad!

Jag återkommer när jag smakat dessa två, om de kan slå Lindt Blueberry intense.. ;)


- Tisdag!

2012-01-17 @ 18:17:05, Allmänt, , Kommentarer (0)

Idag har vi haft egna presentationer av något säljrelaterat ämne inför klassen, på engelska ! Jag pratade om mitt företag IdaG och enligt mig gick det jättebra! :)

På lunchen stack vi iväg till Statt (Tranås stadshotell) och käkade Lunch. Blev Hamburgare!

Så nu ikväll fick jag äta igen det nyttiga!
Stekte två grillkorvar och gjorde Coleslaw till. Jättebra GI recept enligt mig och går att ta med på picnincen, äta hemma till kött/kyckling ja vad som. Ett bra alternativ till potatissallad, för oss som inte äter kolhydrater.

Detta recept är egentligen för 2 pers men jag tkr det räcker gott och väl till 3, men då är inte jag jättestor i portionerna.

4 dl strimlad vitkål
1/2-1 strimlad rödlök (bestäm mängden lök beroende på vad du tycker är gott)
1dl turkisk yoghurt eller gräddfil
2 msk majonäs
2 tsk dijonsenap
Salt och peppar.

Strimla kålen och löken så smalt som möjligt, det blir godare då! Dijonsenapen är stark så ta i mer respektive minder beroende på hur starkt du vill ha helt enkelt!


LYCKA TILL !:)


- Omelett!

2012-01-16 @ 21:25:39, Allmänt, , Kommentarer (0)

I och med min knasiga rygg är det inte hälsosamt för mig att stå vid spisen!
Därför som jag känner det har jag en omelettperiod haha !

Så till kvällsmat blev det en omelett på 3 ägg, blandad med skinkost och 1 paket rökt emilskinka som jag klippte i strimlor till. Lyxigt och gott... Omelett är underskattat i många fall :)



Jag måste bara få tag i en ny kolsyrepatron eller en helt ny sodastream då det är nåt tjall med min. Kolsyrat vatten är ett måste i alla hem, har så svårt för att bara dricka kranvatten rakt upp och ner... nån som håller med ?


- Gröt och omelett diet!

2012-01-16 @ 21:21:20, Allmänt, , Kommentarer (0)

Försökt blogga via mobilappen idag men den funkar lika dåligt som innan.... VARFÖR vet jag ej, men tråkigt är det!

Blev iaf lite havregrynsgröt i morse. Var sugen på varm frukost utan ägg så fick bli gröt, inte ngn GI-rätt men nyttigare än annat! :)


- USEL helgbloggning!

2012-01-15 @ 21:18:32, Allmänt, , Kommentarer (0)

Förlåt förlåt förlåt !!

Har varit lite mkt i helgen över lag och inte ätits jättenyttigt heller... eller i alla fall idag, när jag varit bakis, det är fasen det som är jobbigast. Tänk er att vara bakis och sugen på allt?!


Imorn är det måndag och vardag igen. Skönt!

Skoldag och work på kvällen så inte mkt till matlagar-dag de heller tyvärr ! Men kanske skjuter in nåt inlägg ändå om nåt bra jag kommer på ! Haha


- Ägghack till köttgryta, går det??

2012-01-13 @ 21:31:51, Allmänt, , Kommentarer (0)

Ikväll blev det lite rester av köttgrytan jag gjorde häromdagen.
Denna gång gjorde jag faktiskt ägghack. Det funkade alla tiders faktiskt ! Och lite gott rödvin var inte fel till ;)


- Mys lunch med pappsen!

2012-01-13 @ 21:27:33, Allmänt, , Kommentarer (0)

Frukost idag blev Yoghurt, frön och hallon !

Sen blev det en spontanlunch med pappsen på en reataurang som heter Belvederen som ligger i vår trädgårdsförening här i linköping. På en höjd med jättefin utsikt ! :)

Blev tyvärr lite potatis då jag inte kunde motstå! :)




- Dags för träning!

2012-01-12 @ 17:55:38, Allmänt, , Kommentarer (0)

Nu är det slut på slöeriet också har jag tänkt.
För ett år sen var jag grym på träningen. Tränade ca 4 dgr i veckan och vill verkligen hitta tillbaka till den motivationen! Men till en början vill jag ha någon att träna med som kan dra dit mig innan man kommit in i det då man är så motiverad att man går dit själv.

Jag tränar då på jympa passen på Friskis&svettis. Ibland går jag även på Aerobic som jag tkr är jättekul! Där har man en allsidig träning under en timme och går igenom de flesta muskelgrupperna varvat med kondition och koordination. Utan redskap däremot men det funkar bra för mig. Vill man ha redskap kan man gå på stationspassen.

Gym träning har aldrig varit något för mig. Då tar ett träningspass 2 timmar istället för att man ska vänta på maskiner och då tappar jag gnistan på en gång. Sen känner jag mig 10 gånger mer utarbetad efter ett pass än efter gymmet!

Men viktigast av allt är att man hittar sin egen träningsform, vad som passar en själv bäst !


- Kvällsmat efter blåsning!

2012-01-12 @ 17:39:51, Allmänt, , Kommentarer (0)

Chino och jag gick ut på promenad ikv runt ån. Gick ungefär en halvtimma. Jag blev less på blåsten och Chino var som ett nervvrak då han tror att han blir jagad av vinden typ. Inget trevligt alls!

Varav kylan tyckte jag det passade bra med soppa, självklart en av mina favoriter då!

BROCCOLI - soppan! receptet finns HÄR
Hade dessvärre ingen feta-ost hemma men det går utmärkt utan ostcremen!


- Brunch!

2012-01-12 @ 17:34:29, Allmänt, , Kommentarer (0)

Somnade skitsent inatt och vaknade därefter på förmiddagen, så det blev en brunch.. inte bästa alternativet men äta frukost kl 12 kändes inte så värdigt ;)

Hade lite falukorvsskivor kvar i kylen så fick bli en omelett med den som jag skrev om häromdagen!
Receptet på den hittar ni HÄR


- Biggest Loser, Det kunde varit jag!

2012-01-11 @ 22:12:43, Allmänt, , Kommentarer (0)

Oooooooj vad jag har längtat efter denna programstart!
Denna säsong ligger mig varmt om hjärtat redan innan start.
Förra året gav det mig sån sjuk inspiration och jävlar vad de kämpade. Då kan man ju helt enkelt inte vara sämre själv, eller hur ?

Och anledningen till att denna säsong är lite mer speciell för mig är ju att jag var top 50 i ansökningarna att själv få medverka! Från flera tusen sökande och efter 2 casting var det jag och 49 pers till som slogs om platserna. Där föll jag på målsnöret kan man väl säga. Bittert!

Alla var emot det och ifrågasatte att HUR FAN KAN DU VA POTENTIELL FÖR DE DÄR PROGRAMMET? Du är ju hälften så stor som de. Och det stämmer ju till viss del men jag fastnade väl i tankarna hos producenten och tv teamet. Sen när sista sollningen skulle göras rykte jag för att jag är ju rätt frisk ändå om jag ska vara ärlig. En del sitter där i både hjärtfel, astma, diabetes halvt avbrutna knäskålar, och inget sånt lider ju jag av! Så att inte komma med blev ett friskhetstecken för mig!

Även om ni hade föredragit att se mig i cykelbyxer och sportbehå, tjuta skratta bli förbannad på alla andra ! Det hade jag velat! hihi

Jag håller på Ralph, honom träffade jag under uttagningsdagarna! :)


- Keso Ananas!

2012-01-11 @ 21:54:00, Allmänt, , Kommentarer (0)

Här har ni min dröm.
Keso Ananas. Finns även i smak med vanilj&Päron. Underbara små burkar av härlig passion! :)

m

Egentligen är denna på gränsen för mkt kolhydrater.. Men bättre än att skeda i sig en liter glass eller annat! :)


- Köttgryta !

2012-01-11 @ 17:47:23, Allmänt, , Kommentarer (0)

Hittade två kotletter i frysen och började fundera på vad jag skulle kunna göra med dem. Blev en köttgryta med grönsaks"röra"

Grytan:
2 st kotletter
1 msk kalvfond
3-4 dl vispgrädde
salt
peppar
10-15 grönpepparkorn

1. Tärna köttet och bryn det i smör med salt och peppar.
2. Häll på fond, grädde och grönpepparn.
3. Låt sjuda i kanske 20 minuter tills grädden tjocknar. Häll på grädde vartefter hur tjock eller mkt sås du vill ha. Tips: Låt grytan bara så och koka så "reder" den sig själv, alltså inget mjöl behövs. Jag färgade upp grytan lite med Colorit så den fick härlig brun färg.

Grönsaksröran:
Gul & Röd paprika
Gurka
Tomat
Salladskrydda
Persilja

"Finhacka" grönsakerna utan att mosa dem! Till detta MÅSTE man ha en riktigt vass kniv. Jag kan tipsa er om att införskaffa ett knivstål, då håller man knivarna vassa jämt!. Blanda ihop med salladskrydda och persilja. Smaka vartefter du kryddar så det inte blir för salt, det är trots allt köttgrytan som ska smaka! :)





- Kvällsmat, Falu-omelett!

2012-01-10 @ 19:59:33, Allmänt, , Kommentarer (0)

Eftersom jag åt relativt sen lunch idag fick det bli en omelett nu ikväll. Slängde ihop en som inte alls var dum!

2 ägg
1 msk vatten
Salt
peppar
stekt falukorv
färsk timjan
skinkost

1.Vispa ägg, vatten, salt och peppar och hackad färsk timjan och börja bryn i stekpannan. Hacka vartefter och rör om smeten (jag vet att alla gör omelett olika med nu vill jag ha den som ägghack typ)
2. Stekt falukorv häromdagen som jag hade lite kvar i kylen så klippte sönder ca 4-5 skivor i små bitar och stekte med äggen.
3. Ta en klick ca 2 msk skinkost och hacka i alltihop.
Vips har du en festlig omelett/ägghack med falukorv! :)

Kan bara säga det, att guuud vilken skillnad det är på färska örter gentemot torkade. Men tyvärr kan man inte ha örträdgård här inne hur gärna jag än ville så detta var bara ovanlig lyx då jag glömde använda timjanen som den var köpt för! ;)


- Startskottet!

2012-01-10 @ 17:40:08, Allmänt, , Kommentarer (0)

Yes! Idag gick startskottet på en fortsättning av GI / LCHF lifestyle ! Visst mår man bättre redan bara att man är medveten om att man gör rätt ?! :)
Frukosten blev
2 msk krossade linfrön och solrosfrön
ca 3msk hallon
1.5 dl naturell yoghurt

Gjorde en fiskgratäng till lunch. Hade ett grundrecept att gå efter men jag improviserade lite som vanligt ;)


1 gul lök
400gr vit fisk torsk/pangasus/kolja
4 dl vatten
1 dl vitt vin
1 buljong (jag tog grönsak då det var de jag hade, men ta helst fisk)
Smör
vitpepparkorn
salt
1 burk räkor
riven ost

1. Tina fisken
2. Hacka löken och häll i kastrull. Lägg i fisken och häll i vatten, vin, buljongtärning salt och lite vitpepparkorn 10-15st. Koka ca 10 min.
3. Lägg ur fisken till en ugnsfast form. Sila buljongen.
4. Lägg en klick smör i kastrullen, häll sedan i buljongen och låt koka ner. gentligen ska man reda med lite mjöl här men det får man ju inte i vår kära livsstil så jag rev ca 3dl ost och hälde i.
5. när osten smält, häll i räkorna och häll sedan över såsen över fisken. Grädda ca 15 min i mitten av ugnen 275grader.

Till gratängen gjorde jag blomkålsmos!
750 gr blomkålshuvud (behåll blasten på när du väger)
3 dl vispgrädde

1. skär ner kålen i mindre bitar, utan blast men med stjälk.
2. lägg i kastrull och häll över grädde och låt koka ca 10-15 min
3. Mixa sen med stavmixer till önskad konsistent. Kan behövas lite mer grädde. det ska likna potatismos. Om man vill kan man salta och peppra men det gjorde inte jag då gratängen hade mkt smak.




- Rysning !

2012-01-08 @ 16:09:50, Allmänt, , Kommentarer (0)

Här har ni min nya favoritlåt! ... Varenda hår på kroppen ställer sig! Love it !!


- Hello mates!

2012-01-07 @ 23:40:42, Allmänt, , Kommentarer (0)

Sry för dålig uppdatering!
Har haft noll inspiration och i torsdags drabbades jag av ngn form ischias / ryggskott, och ni som vet hur det känns kan förstå mig.

Kan inte stå mer än fem minuter förrän jag inte kan vara rak i ryggen, benen darrar och jag känner mig typ full i kroppen fast jag inte är det.
Tänk er om man står och spänner skinkorna så in i bängens så får man kramp till slut. SÅ känns det, minst sagt! haha

Men på måndag ska det bli ordning igen både med kost och förhoppningsvis en ryggvärk som gått över!
Medicinen är "lev som du brukar" Det är lätt när man inte ens orkar måla mascara förrän man står halvt framåtböjd av smärta.

Jaja ska inte klaga men värk är nog fan det värsta som finns, då har man lust att bara hoppa från balkongen och dö.


- Dags kanske....?

2012-01-04 @ 06:48:10, Allmänt, , Kommentarer (0)

Att återgå till vardagen ? Jag tror det!
Idag börjar ju skolan och allt också:)

Till frukost blev de yoghurt med frön och ett kokt ägg!

Lunchen kommer bli kycklingen med brunsås och linser!


- Vem vill INTE?!

2012-01-03 @ 12:01:20, Allmänt, , Kommentarer (0)

.. Ha det så här vackert hemma?!
Detta är en dröm jag ska uppfylla när jag skaffat man och hus ;) dessa möbler är nytillverkningar som kostar äver 50 000:- .. men det går ju renovera gamla möbler själv! :)





Jag ryser så vackert är de !


- Broccolisoppa med Ostcreme!

2012-01-02 @ 20:32:32, Allmänt, , Kommentarer (2)

Denna soppan är perfekt GI soppa!!

4 portioner. Räcker när du ska ha soppan som förrätt! Den räckte gott och väl till 7 personer

4dl hackad purjolök
2 broccoli huvuden (250gr/st)
7 dl grönsaksbuljong (7dl vatten + 2.5 buljongtärning)
2 dl grädde

Ostcreme:
1 pkt apetina "feta"ost
1 burk kesella

Strimla purjolöken. Bryt av broccolibuketterna (släng stjälken stod det i receptet men jag koka alltihop!).
Lägg purjon och broccolin i en kastrull, häll på buljongen och låt koka under lock i en kvart.
Mixa soppan med mixerstav tills den blir slät och fin Jag förberedde soppan så här långt sen när jag värmde på den hällde jag i grädden för att tunna den lite. Tänk på när du serverar soppa att inte ge puré till gästerna. Sånt går bort för mig! :)
Mosa osten och blanda ihop med kesellan.
Häll upp soppan i små skålar och lägg i en klick ostcreme. Du kan garnera med lite rivet citronskal också!


- Oxfilé Wellington

2012-01-02 @ 20:24:58, Allmänt, , Kommentarer (0)


Oxfilé
800 800 g färsk oxfilé (mittbiten)
2 2 st smördegsplattor à 30x20 cm
1 1 st ägg till pensling
salt och peppar
smör och olja till stekning

Duxellmassa
500 500 g färska champinjoner
300 300 g rökt sidfläsk eller skinka
6 6 st schalottenlökar
4 4 msk tomatpuré
0.5 0.5 dl hackad färsk timjan
3 3 nypor vetemjöl att reda av med

Duxellmassa
Finhacka champinjonerna, det rökta sidfläsket och löken fint. Lägg ner i en gryta och låt koka ihop så att all vätska är nästan borta.

Lägg i tomatpurén och koka i 10-15 min till.

Pudra över mjölet och smaka av med salt och peppar samt nyhackad timjan. Ställ och låt svalna.

Oxfilé
Putsa oxfilén fri från hinnor. Salta och peppra rejält och bryn runt om hastigt. Låt oxfilén svalna av.

Placera oxfilén mitt på den ena smördegsplattan. Täck ovandelen av oxfilén med 1 cm tjockt täcke av duxellmassan. Pensla med det uppvispade ägget runt filén. Detta för att binda ihop den andra degplattan, som du lägger över filén och duxellmassan.

Skär bort överflödig deg. Spara en kant på cirka 3 cm som du viker upp mot filén. Tryck till med en gaffel runt om. Pensla med resten av ägget över hela filén. Skär några band av den överflödiga degen och garnera med ett rutmönster.

Grädda wellingtonbiffen i 175 gr i cirka 30-35 minuter, då får du medium rosa kött. Obs! Låt köttet vila efter gräddning i minst 15 minuter. Annars rinner köttsaften ur när du skär upp den. Jag Serverade med sallad och potatisgratäng!


- Nyårsmenyn!

2012-01-02 @ 20:19:43, Allmänt, , Kommentarer (0)

Lade dagen innan nyårsafton upp receptet på glassen jag serverade.
Här kommer de andra två recepten på rätterna!

Började med en fördrink Cosmo a la Ida:
2,5cl vodka
2,5cl Cointreau (apelsinlikör)
Tranbärsjuice
lite pressad Lime
lite pressad Citron



Nyårs makeupen blev sådan: