- Fettisdagen!
Cyklade till jobbet imorse .. KALLT! Men fan så pigg jag var ! :)
Bättre det än dela buss med alla torvingeresenärer som petar i näsan!
Cyklade hem och även under jobbet mellan pensionörerna så gissar på en kaloriförbrukning på ca 300.
Till lunch idag blir det brocollisoppa. Den är sjuuukt god vill jag lova och fungerar utmärkt att värma om
4 portioner. Räcker när du ska ha soppan som förrätt! Den räckte gott och väl till 7 personer
4dl hackad purjolök
2 broccoli huvuden (250gr/st)
7 dl grönsaksbuljong (7dl vatten + 2.5 buljongtärning)
2 dl grädde
Ostcreme:
1 pkt apetina "feta"ost
1 burk kesella
Strimla purjolöken. Bryt av broccolibuketterna (släng stjälken stod det i receptet men jag koka alltihop!).
Lägg purjon och broccolin i en kastrull, häll på buljongen och låt koka under lock i en kvart.
Mixa soppan med mixerstav tills den blir slät och fin Jag förberedde soppan så här långt sen när jag värmde på den hällde jag i grädden för att tunna den lite. Tänk på när du serverar soppa att inte ge puré till gästerna. Sånt går bort för mig! :)
Mosa osten och blanda ihop med kesellan.
Häll upp soppan i små skålar och lägg i en klick ostcreme. Du kan garnera med lite rivet citronskal också!