Navigation


RSS: inlägg



- GI lära, droga inte hjärnan!

2011-12-22 @ 14:37:14, Allmänt, , Kommentarer (2)

Hittade en GI tabell där man kan se lite hur onyttigt en del saker faktiskt är gentemot om man verkligen tänker sig för och tar bort kolhydraterna:

I min diet äter jag som sagt inte livsmedel över ca 10.

Att äta GI / LCHF gör inte bvara att du går ner i vikt och blir tightare i kroppen utan även blodsockerbalansen stabiliseras och hjärnan orkar va pigg hela dagen istället för just när du äter och speciellt om du äter sockriga livsmedel.
Här är en bild för att visa er:



Livsmedel med lågt GIvärde ger hjärnan en stabilare situation att fungera i och sockervärdet håller jämn linje. Om du äter med högt GI så, Efter 1 timma är det till och med en svacka som ni ser. Jag tänker ibland på förr när man gick i skolan och en del av grabbarna i klassen startade dagen med en burk cola. Hur sega tror ni de var vid 9 hugget?



Kommentarer
Postat av: Linnea

Det är bra att äta enligt GI men inte till punkt och pricka; ett jämnt sockerintag är bra men ett för lågt är skadligt. Hjärnan lever på glukos!

Läs gärna avsnittet om kolhydrater på min blogg :)

2011-12-22 @ 15:26:26
URL: http://lipglosscake.blogg.se/
Postat av: Linnea

Det låter bra! Det är så många som ger sig in i diet efter diet utan att tänka på konsekvenserna. De som tror att de kan gå på soppdieter med mkt lågt kaloriintag och sedan ska de träna på det. Eller de som tror att lchf går ut på att äta så mkt fett som det bara går et:c et:c.



Men du verkar ha en sund syn på det hela så det är superbra!

Keep up the good work :)!

2012-01-12 @ 09:48:53
URL: http://lipglosscake.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback