Navigation


RSS: inlägg



- Gyllene färskt ostbröd!

2011-12-01 @ 20:43:42, Allmänt, , Kommentarer (0)

Kunde inte hålla mig borta från nya boken så var tvungen att prova ett recept. Komiskt nog var det det ungefärliga receptet på det jag fick smaka av Adina på lunchen idag. LCHF-bröd, bakat på INGET mjöl!
Detta är även ett hett tips fär dig som är glutenintollerant som jag är? Det är rena "drömmen" att vara det under GI/LCHF diet!

Till 1 Ugnsplåt behöver du:
6 st ägg
1 tsk bakpulver
1 dl vispgrädde
150 g färskost (philadelphia)
2 dl riven ost


Separera äggen, vitan och gulan. Vispa vitorna tjockt med bakpulvret. Du ska kunna vända på bunken utan att det rinner ut.
Vispa gulorna, grädde och färskost till jämn smet.
Rör försiktigt ner äggulesmeten i vitan, kämpa för att behålla fluffigheten. Ta till sist ner osten och rör försiktigt.

Här ifrån improviserade jag receptet lite och hällde ut den i ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Sen strödde jag ganska rikligt med Lin och solrosfrön över.

Grädda i mitten av ugnen 175grader 30 min.
Ut kommer ett centimetertjockt bröd som ser ut lite som en rulltårta!





Rulla in brie, skinka, ost eller som jag kom på nu skulle det nog vara vara fruktansvärt gott att doppa det i Rajta!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback