Navigation


RSS: inlägg



- Paus

2012-02-08 @ 21:52:38, Allmänt, , Kommentarer (0)

Usch har en riktig downperiod vad gäller inspiration just nu .. Har varit mkt och långa dagar i skolan och en del jobb och så vidare så har helt enkelt inte fått till tid att laga mat. Ätit matlådor och min matlust är NOLL! Kan inte bli mindre ... sååå jag återkommer så fort jag fått tillbaka gnistan och framförallt min energi ! Love så länge <3


- Rödspätta med kall citrussås!

2012-02-03 @ 14:25:32, Allmänt, , Kommentarer (0)

Till lunch idag blev det fiskrester från i tisdags.

Gjorde en himla fräsch sås till:

1 apelsin
1 lime
1/2 kruka mynta
2 dl turkisk yoghurt
1 msk flytande honung
salt och peppar

1. Riv apelsin och lime skal och pressa ut saften i en skål.
2. finhacka myntan och lägg i.
3. Tillsätt yoghurt, honung och salt och peppar.

Betyg: oerhört fräsch dash till fisken! Jag hade inte apelsin i och det funkade ypperligt ändå. Sen enligt mig tror jag du kan slopa honungen om du vill.

Kokade sparris och sockerärtor till!


- LCHF cheesecake!

2012-02-03 @ 14:19:43, Allmänt, , Kommentarer (0)

Provade ett nytt recept häromdagen på en nyttig cheesecake ifrån en av mina nya böcker :)

8 port (räcker till fler!)
150 g hasselnötter
75 g smör
Jag hade frömjöl färdigt så jag tog det istället recept på det finns här

250 gr naturell keso
2 ägg
1/2 dl sukrin jag hade inget sukrin hemma så löste upp ca 10st suketter ist
1 gelatinblad
2msk kokande vatten
1 citron

Dekoration: Färska björnbär som ni ser på bilden har jag kiwi och hallon och det är ju valfritt vilka bär man väljer.

1. Mixa nötterna till en grov massa och blanda med smält smör och bred ut i en form med avtagbar kant.
2. Mixa keson till jämn massa
3. Vispa äggen för sig och grädden för sig med sötningsmedlet.
4. Lös upp gelatinbladet i vattnet och låt svalna
5. Riv skalet på citronen och pressa ur saften och blanda ihop keso, grädde, ägg och gelatinet.
6. Häll över nötbottnen och låt stå kallt i en timma.
7. Dekorera och ät !

Betyg: I och med att jag troligtvis hade i för lite sötningsmedel blev den väldigt neutral. Jag ville inte ha i för mycket sötningsmedel så det är lägre GB men söt smak ska man vara lite försiktig om man dietar väldigt strikt. Då ska man egentligen inte alls äta sött oavsett om det är nyttigt eller inte. Mitt tips är att äta den med rätt mycket frukter så det kompletterar smaken. Min stelnade inte när den stod svalt så jag frös den och det var ingen god idé. Blev alldeles för hård haha. Men nu har den stått i kylen så får väl prova den i det skicket med annars var det inte en jättehöjdare!


- Fröpanerad rödspätta!

2012-02-01 @ 23:24:21, Allmänt, , Kommentarer (0)

Har varit och handlat mat idag... så man har allt så det underlättar matlagningen ;)
Blev en taco buffe lunch på feferoi med syrran på ikanohuset ! Gottit :)

Till kvällsmat blev det rödspätta.
2portioner

Rödspätta 200gr
1. Först salta och peppra dem
2. Vänd dem i ett uppvispat ägg
3. Vänd dem därefter i Solrosfrön, linfrön och pumpakärnor.
4. Bryn dem i smör i het stekpanna

Till detta gjorde jag gräddkokt spenat:
Jag höftade lite till detta men kan ha varit kanske 300gr fryst spenat
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
ca 2 dl grädde

1. koka upp vatten, spenat och buljong
2. häll därefter i grädden och låt det koka ner till den konsistens du vill ha. Tar ca 20-30 min

Koka 2 ägg till och avnjut !
Jag tycker detta är sååå gott!


Fisken ser her sönderbränd ut och det är den lite men inte som den framstår att vara på bilden !! :)

Var tvungen att visa er mitt fruktfat också, älskar färgerna ett sådant kan ge :)


- Onsdag !

2012-02-01 @ 10:25:25, Allmänt, , Kommentarer (0)

Visst går dagarna fort ?

Frukost idag blev två koppar té och en LCHF smörgås !

Näsan är mer täppt men känner mig lite klarare i huvudet idag. Tog en dag till hemma iaf, men måste åka och handla mat sen.



Hoppas ni har en bra dag !



Hur kan man inte älska?